torsdag 9 augusti 2018

krämig pulled oat sås

Jag har för mig att pulled oat är finsk innovation men är superglad att den har hittat hit till Sverige! otroligt gott och proteinrikt och bra alternativ för kött! Jag har blivit mindre sugen på kött och mer o mer intresserad av vegetariska alternativ som är bättre för naturen. Jag vet att det kan vara svårt att testa nåt nytt man inte har nån aning om och därför vill jag dela med mig vår vardags recept! Pullet oat finns att köpa i större ica butker samt i vissa coop iaf vad jag vet. Det finns i vegetariska kylhyllan och har tre olika smaker.

Du behöver
ett paket pullet oat (vi använder i smak tomat)
en gul lök
 tomatpyré
kryddor (t.ex vitlökspulver,peppar,paprika,oregano)
valfri matlagningrädde 
till såsen färskpasta eller ostfylld ravioli


 Börja med att hacka löken och steka den. 



Släng pullet oat med i pannan och rör om med löken. Krydda allt och tillsätt lite tomatpyré för bättre smak. Rör om ordentligt. Koka samtidigt upp vattnet till pastan.



 Tillsätt 2,5dl-3dl valfri matlagningsgrädde. Jag brukar använda sojagrädde men har även kört med både vanlig och havregrädde.



Jag brukar kasta lite oregano i såsen för extra smak!



Voila ne enkel och snabb maträtt är klar! Släng gärna en kommentar om du vågat prova detta recept! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar